Over Tinus Smits

Dokter Tinus Smits heeft zich meer dan 30 jaar in de homeopathie verdiept, eerst als lekenhomeopaat en vervolgens als homeopathisch arts. Zijn opleiders waren Jacques Imberechts, Alex Jacques, George Vithoulkas en Alphons Geukens. Hij beeindigde zijn artsenopleiding in 1986 en geeft al meer dan 20 jaar les over de hele wereld.

Tinus Smits

Homeopathisch arts Tinus Smits

Hij was er vanaf het begin van overtuigd dat de therapeutische mogelijkheden van de homeopathie verbeterd konden worden door zorgvuldige observatie en registratie van de resultaten van homeopathische behandelingen. Hij ontwikkelde de Inspiring Homeopathy die universele lagen behandelen waardoor diepe verstoringen in de lijdende mensheid kunnen worden genezen. 

Vaccinaties en de gevolgen ervan op kinderen en volwassenen hebben altijd zijn speciale aandacht gehad. Hij publiceerde verschillende boeken en artikelen over dit onderwerp.

De laatste jaren ontwikkelde hij een effectieve behandeling om autistische kinderen te genezen, de CEASE therapie.

Sinds 1995 participeert Tinus in een homeopathisch ontwikkelingsprogramma en gaat hij elk jaar een maand in Nepal werken. Hij is de voorzitter van de Bhakatapur International Homeopathic Clinic en de Stichting Homeopathie Nepal. Vorig jaar begon de 4-jarige opleiding tot Homeopathic Health Assistant (HHA) in Bhaktapur, waarmee elk jaar 20 HHA-ers opgeleid worden, een prachtig project.

Op 1 april 2010 is Tinus overleden.